RSS Feed

Mørkt surdeigsbrød med frø

Posted on

Jeg lager surdeigsbrød 1-2 ganger i uken. Jeg eksperimenterer mye og lager sjeldent helt like brød. Her er en super oppskrift på et litt mørkere surdeigsbrød med Teff mel og linfrø og chiafrø. Supergodt og næringsrikt. Prøv deg frem og skap nye varianter 🙂

img_5546

Teffmel er et etiopisk glutenfritt mel, laget av en type gress. Melet har lav GI og høyt proteininnhold. Og er svært mineralrikt. Inneholder magnesium, kalsium og jern. Og også C vitamin og masse fiber.

 

img_5539Fremgangsmåten for å lage surdeigsbrød kan du lese om her

 

Oppskriften per brød er:

300 gr surdeigsstarter (du kan også bruke mer, for et enda sunnere brød)

250 gr rismel/blått jyttemel

250 gr Teff mel (brunt jyttemel)

2 ss linfrø

2 ss chiafrø

2 ss psyllium husk/fiberhusk

300 ml varmt vann

Heves i 4 timer før brødet bakes ut. Kna det litt, tilsett mel til ønsket konsistent. Bruk en kniv til å lage et kryss i brødet. Så la det heve i 30 min før det stekes.

Stekes på 180 grader i ca 40-50 min.

Jeg lager alltid minst 3 brød for å spare tid. Jeg fryser to av de og har ett oppe, med et kjøkkenhåndkle rundt.

Eksperimenter gjerne med å lage brødet enda mørkere med å tilføre mer Teff mel. Eller tilfør andre typer frø.

Lykke til!

Du kan kjøpe glutenfri surdeigsstarter av meg her om du ikke har.

🙂

 

img_5534

Reklamer

2 responses »

  1. Hei, under teff brødet med surdeigstarter står det rismel/blått jyttemel. prøvde en kombinasjon av rismel+tapoicastivelse (totalt 250g) men brødet ble klissete.. Bruker du kun rent rismel i oppskriften?

    Svar
    • Hei Lars

      Jeg har aldri prøvd å bruke tapoicastivelse i brød før. Jeg bruker som regel en kombinasjon av ulike meltyper. I dette brødet er det brunt og blått jyttemel. Blått jyttemel består av bokhvetemel, rismel og psyllium. Jeg håper du fikk svar på det du lurte på 😉 Lykke til!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: