RSS Feed

Sukkerfritt tyttebærsyltetøy med anis

Posted on

img_5168

Dette syltetøyet ble super godt! Gled deg:) Et rimelig og næringsrikt pålegg som hele familien liker. Dersom du ikke har plukket fryseren full av tyttebær i høst, så kan man kjøpe frosne tyttebær i en del butikker, blant annet Kiwi. Og de er jo villtvoksende og super næringsrike de også 😉

Her er oppskriften:

1,5 kg tyttebær

1 ss agar agar

4 dl sukrunmelis

2 dl sukringold

2-3 ts malt stjerneanis

Kok opp tyttebærene tilsatt agar agar, sukrinmelis og sukringold. Du kan selvsagt bruke andre søtningsmidler, men dette var en utrolig god kombo.  Jeg bruker algen agar agar for å få litt tykkere syltetøy. Det kan du selvsagt utelukke men da blir det ganske tynntflytende. Kok i minst 5 minutter. Gjerne 15-20 min slik at de begynner å sprekke.Da får syltetøyet ekstra mye smak. Tilsett så anisen, smak deg frem til hvor mye du liker å ha i og sett til avkjøling. Hell over på steriliserte glasskrukker når syltetøyet er litt avkjølt. Ikke vent til det er kaldt, for det stivner.

Bruk alltid rene glass og lokk. Steriliser dem i kokende vann eller i stekeovnen (min. 10 minutter ved 100 ̊C). Glassene skal fylles umiddelbart og settes på hodet til de er helt avkjølt.

 

img_5159

Syltetøyet lagres kjølig og mørkt.

Tyttebæresyltetøyet er VELDIG godt på surdeigsbrød 🙂 Følge med på bloggen for min oppskrift på glutenfritt surdeigsbrød som kommer snart!

 

img_5166

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: