RSS Feed

Min fermenteringshylle

Posted on
Min fermenteringshylle

På kjøkkenet har jeg en hylle hvor det hele tiden bobler og fermenteres diverse drikker og grønnsaker.Det er så deilig å alltid ha noe sunt og godt å drikke. Og å spise fermenterte grønnsaker til maten. Jeg føler at det gir meg mer energi. Og det er en super måte å styrke immunforsvaret og bedre fordøyelsen på. Noen forskere mener at dette er den mest effektive måten å tilføre probiotika på.

IMG_4589

Til venstre i hylla står syltet gresskar med koriander og sort pepper. Veldig godt tilbehør til middag synes jeg. Flora (som er 3 år nå) er veldig glad i fermenterte grønnsaker. Syltet rødbete er en annen favoritt hos oss.

IMG_4594Vi spiser fermenterte grønnsaker minst en gang om dagen, ofte til middagen. Enzymene gjør at maten blir lettere fordøyd.

Neste i hyllen er min ingefærøl. Jeg har egne ingefærøl kefirkorn som er tilpasset å lage ingefærøl. De spiser rørsukker/molassis/kokosblomstsukker og ingefær. Den blir supergod med masse kulsyre 🙂 Den skummer litt på toppen. Det tar ca 1 uke fra den lages til den er ferdig.

IMG_4557-0

Neste i hyllen er en flaske med ingefærøl som er klar til å drikkes:

Ingefærøl er godt til maten. Og styrker og varmer kroppen nå i vintersessongen.

Neste i hyllen er vannkefir (første fermentering). Denne er litt brun i fargen fordi jeg gir den molasiss og rørsukker ( i tillegg til sitron og tørket frukt). Super god drikk med kullsyre som fyller på med næring og gode bakterier. Jeg liker å tilsette saften fra 2 sitroner når jeg er ferdig med første fermentering og heller den over på flaske. Da får den masse kullsyre og blir en super frisk drikk! Les mer om vannkefir i tidligere blogginnlegg  her

IMG_4605

Og neste flaske i hyllen er nettop det: vannkefir med sitron (andre fermentering). Denne ble bare søtet med rørsukker, derfor en lys farge. Les mer om andre fermentering av vannkefir her

Og så kommer kambuchaen. Det er et nytt prosjekt, jeg har bare laget noen få porsjoner. Den spiser sort te og rørsukker. Og har en utrolig god smak 🙂 Inneholder aktive enzymer, aminosyrer, b vitaminer, gode bakterier og polyfenoler/antioksidanter.

Slik ser den ut. En sopp/»scoby» (symbiotic culture of bacteria and yeast) skaper en fermenteringsprosess når den får «mat» og pleie. Den må stå i 1-2 uker før den er ferdig. Nam!

IMG_4601

I hyllen under har jeg også en krukke med surkål som akkurat er ferdig. Det er surkål med løk og paprika med appelsinskall og urter. Jeg og to venniner laget denne krukken isammen. Det er ekstra gøy å lage mat sammen med andre 🙂

fermenteringskrukke

Lykke til med egne fermenteringsprosjekter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: