RSS Feed

Muffins med sjokoladebiter/blåbær uten gluten og sukker

Posted on
Muffins med sjokoladebiter/blåbær uten gluten og sukker

Jeg laget disse gluten og sukkerfrie muffinsene til min datters 3 årsdag. Hun elsket de 😉 Jeg laget to versjoner muffins, en med sjokoladebiter og sjokoladekrem og en med blåbær og rosa blåbærkrem. Nam 😉

Snapseed-3

 

 

 

INGREDIENSER I MUFFINSENE (ca 12 stk)

125 gr smør

1,5 dl sukrinmelis

3 pipetter clear stevia fra Sweetleaf, kan utelukkes om du ikke liker de veldig søte

3 egg

2 dl jyttemel (glutenfritt mel)

1/2 vanilje, malt

1 ts bakepulver

 

 

Snapseed-1Smelt smør. Rør smør og sukrin luftig i foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg. Sikt i mel, bakepulver og vanilje. Tilsett Stevia.

 

Jeg brukte et brett med plass til 12 papirformer. Så helte jeg opp i muffinsrøre, kun til de var halvfulle.

Snapseed-2 Jeg laget mine egne sjokoladebiter, men du kan selvsagt kjøpe en mørk sjokolade og hakke den i biter. Min hjemmelagede sjokolade er veldig god, og jeg laget ganske store sjokoladebiter. For blåbær muffinsene brukte jeg frosne blåbær som jeg tinte.

Snapseed-5

 

Så presset jeg sjokoladebiter ned i halvparten av muffinsene og noen blåbær ned i andre halvparten.

Muffinsene stekes på 170 grader i 20 min, midt i ovnen.

Snapseed-5

Du kan selvfølgelig spise muffinsene uten krem. Her er sjokolademuffinsene uten krem, super gode!

Snapseed-6

 

Men det var veldig godt med denne smørkremen. Bruk økologisk rørossmør, som er mye sunnere siden kuene har fått beitet mye (og ikke bare fått dårlig for). Du kan se det på den gule fargen til smøret sammenlignet med vanlig smør. Smaker bedre gjør det også. Det går også ann å få tak i usaltet økologisk smør. Jeg brukte ca 50/50 usaltet og saltet økologisk smør. Men det går fint å bruke kun en av delene også.

 

Du kan også lage en raw food krem, dersom du ikke vil spise så mye smør.

 

INGREDIENSER I BLÅBÆRKREM (1 porsjoner er nok til 15 stk)

150 gr smør

175 gr sukrinmelis

3 ss rødbetesaft

1-2 dråper blåbær ekstrakt fra Medicine flower (2 dråper gir mye smak, 1 dråpe gir et hint av blåbærsmak)

1/2 ss sitron saft

3 ml vaniljepulver

 

IMG_4423

 

Blåbærekstrakten på bildet kan kjøpes på nett. Den kan brukes i hjemmelaget sjokolade også og er helt naturlig. Gir utrolig god smak.  Men du kan selvsagt utelate den.

Jeg laget rødbetesaften selv i vitamix blenderen. Du kan selvsagt også bruke en juicer eller kjøpe rødbetesaft på flaske. Rødbetesaften gir en nydelig farge og ingen smak når det er så lite i.

Smøret bør være romtemperert. Kjør alt  i kjøkkenmaskinen til det har en kremet konsistens.

SnapseedSnapseed-4

Jeg laget også en sjokoladekrem til muffinsene med sjokoladebiter.

 

INGREDIENSER I SJOKOLADKREM

150 gr smør

180 gr sukrinmelis

1,5 dl kakaopulver

3 ml vanilje

3 ss kokosmelk

 

Sjokoladkremen ble slik:

Snapseed-4Veldig god.  Så pyntet jeg muffinsene med kremen:

Snapseed-8

 

 

Snapseed-7

Og de var klare til å nytes  🙂

Snapseed-3

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: