RSS Feed

Vannkefir, andre fermentering

Posted on
Vannkefir, andre fermentering

Når første fermentering er ferdig, og du har silt ut vannkefirkorn, kan du tilsette:

-bær eller frukt/tørket frukt i biter. F.x. blåbær, bringebær, mangobiter etc

-krydder, urter. Fx. kanelstang, lakrisrot, hibiskus, roseblader etc.

-ferskpresset saft, som du lager selv, kan ikke være fra kartong. F.x. druejuice, appelsinjuice etc.

-eller en kombinasjon. F.x. blåbær og lakrisstang, druejuice og hibiskus etc.

Dette tilfører både smak og næring til drikken. Hva du velger å tilføre kan også påvirke hvor mye kullsyre du får.

Slik gjør du det:

Jeg brukte opptinede kirsebær og hibiskus (økologiske som jeg kjøpte på iherb – bruk kode UMA065 for å få litt rabatt) i denne oppskriften. Hibiskus gir en nydelig farge og inneholder masse C vitamin!

 

Kirsebær

 

HibiskusFørst siler man ut kefirkorn og kaster sitronen, som du ser i forrige blogginnlegg. Så tilsettes bær, urter eller lignende i en krukke, som du ser på bildet. Det må ikke være med skrukork. Du kan kjøpe slike billig på Ikea eller finne på loppemarkeder. Sett krukken på et lunt sted med lokket lukket. Det er viktig å rape den minst 2 ganger om dagen, slik at den ikke bygger opp for mye kullsyre/ekspoderer (det skjer sjelden, jeg har aldri opplevd det). Den skal stå slik i ca 1 døgn. Så siles den (husk ikke metallsil, kun plast) og helles over på en flaske.

 

Dersom du lager en med kun frukt/grønnsaksjuice, så bruk max 1/4 juice. Da heller du det rett over på flaske, følg så forklaringen nedenfor.

 

IMG_3767

Grunnen til at det helles over på en flaske er for å bygge opp mer kullsyre. Flasker er mer tette (ikke bruk skruflaske, kun slik som på bildet). Det er desto viktigere å «rape» den (slippe ut luft) minst 2 ganger om dagen. Den kan stå i flaske på benken til den blir passe sur. Så settes den i kjøleskapet. Den vil fortsette å bli surere i et saktere tempo. Jeg pleier å tilsette litt stevia om den har blitt for sur. Til små barn tilsetter jeg også litt vann. Det blir en god saft!

 

IMG_3769

 

Det er så utrolig mange varianter som kan prøves ut og lages! Skriv gjerne om noen av dine favoritter her 🙂

 

IMG_3649

Her er et bilde av en hylle på kjøkkenet mitt fylt av vannkefir og kokosvannkefir i ulike stadier. Det er veldig gøy! Jeg merker også god virkning av å drikke det.

 

 

IMG_3768

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: