RSS Feed

Skuddsikker, næringsrik kaffe og slankende bringebærketoner

Posted on

Bringebær

Dette er noe spennende produkter jeg har eksperimentert med i det siste. De kan brukes for å oppnå mer energi, mer velfungerende hjerne, økt velvære og for å gå ned i vekt. Veldig spennende. Og det ser ut til å være sunt også! Jeg har mer overskudd og en ny klarhet når jeg bruker disse produktene. Som mor til en datter på 1,5 år som frem til nå nylig har våknet flere ganger hver natt, er den skuddsikre kaffen blitt en god venn. Jeg har egentlig ingen kilo å gå ned for øyeblikket, da jeg fortsatt ammer min datter og trener minst 4 ganger i uken. Med bringebærketonene kan komme i en lignende tilstand som ved den skuddsikre kaffen, men uten koffein. Og det smaker så godt! Super godt i desserter. Flere oppskrifter kommer 😉

Både «skuddsikker kaffe» og bringebær ketonene gjør at kroppen går over i fettforbrenning og i ketose. Noe som gir en følelse av klarhet og overskudd. Og en veldig langvarig energi. Noen langdistanse løpere velger å være i ketose når de løper løp, av denne grunnen.

Litt om ketoner og ketose

Ketoner er en normal og effektiv kilde til brennstoff og energi for kroppen vår. Ketoner produseres i leveren, – og kommer fra fettsyrer som blir dannet når kroppsfett brytes ned som erstatning for glukose/sukker. Glukose kan også dannes i leveren – fra proteiner. Når kroppen produserer ketoner og bruker dem som brennstoff kalles det for ”ketose”. Mange kjenner fenomenet fra lavkarbo dietter, hvor målet er å være i ketose. Dette oppnås da ved å kutte ut det meste av karbohydrater.  Men det er mulig å oppnå ketose ved bruk av noen produkter eller kombinasjoner av kaffe & fett.

Det er delte meninger om hvor sunt det er å være i ketose. Den polske legen Jan Kwasniewski har i flere årtier hevdet at ketonlegmer er det beste brenslet for hjernen og nyere forskning kan tyde på at han har rett. Det er også teorier om at mennesker levde i ketose når de levde som jegere. Andre mener det påvirker syre/base balansen i kroppen og at det kan være en påkjenning for blant annet nyrene. Men det å være på en diett for å være i ketose  betyr ikke nødvendigvis at man spiser den typiske lavkarbo diette. Bulletproof dietten anbefaler mye mer fett, grønnsaker og grønt. Altså en mer alkalisk diett. Som kanskje kan gjøre en slik diett mindre syredannende?

Hvordan komme i ketose?

*Lavkarbo dietten. 

*Fasting. Man må være på en streng faste (vann faste) i ca. 48 timer for kvinner og 72 timer for menn for å komme i ketose. Det er den fasen i fasten hvor man føler man blir veldig klar og får mer energi.

Bringebærketoner

*Bringebær ketoner

Bringebær ketoner er enzymet som lager aromaen i bringebær. Dette enzymet øker produksjonen og frigjøringen av protein-hormonet adiponektin. Bringebær ketoner er 3 ganger mer effektiv en capsaicin, som er i cayenne pepper.

Forskning viser at Bringebær ketoner kan virke regulerende på flere stoffskifteprosesser i kroppen. Det kan virke stabiliserende på blodsukkeret, øke forbrenningen av fett, bryte ned fettceller, forbedre BMI, gi energi og være gunstig for kolesterolnivået og immunforsvaret.

Bringebær ketoner er også bra for korttids- og langtids hukommelsen, hjernefunksjon, konsentrasjon, sirkulasjon og klarhet i hjernen.

Bringebær ketoner kan brukes for helse, sport, hjernefunksjon, fetforbrenning og vektreduksjon.

 Green Organcis Raspberry Ketones inneholder rent og 100 % naturlig bringebærekstrakt i forholdet 5000:1 og ioniske spormineraler. Pulveret er lyserosa og smaker frisk & intenst av bringebær. Super i diverse desserter.

Bringebærketonene er så fantastiske at jeg har begynnt å selge de. Bestill her: http://greenorganicsinternational.eu/raspberryketones.asp?sponsorsite=greenmagic    Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å bestille .Tlf 21389607/47253272. Du får 30% rabatt om du registrerer deg som fordelskunde.

i love coffee

*Kaffe i kombinasjon med fett /»Skuddsikker kaffe»

Bulletproof coffee kalles denne nye kaffesensasjonen. Det er en ny måte å drikke kaffe på, iallfall her i europa.  Og er en del av en diett utviklet av Dave Asprey. Han ble inspirert av tibetanerne som drikker smørte.  Og det resulterte i denne drikken som kan gi økt mental klarhet, vektnedgang og mye overskudd. Jeg er litt usikker på om kaffe passer for alle.  Noen sier at A mennesker ikke trenger kaffe, og at B mennesker tåler det bedre. Jeg tåler iallefall ikke skuddsikker kaffe på tom mage, men synes det fungerer godt litt utpå dagen.  Jeg er A menneske, dvs våkner med overskudd og fokus fra morgenen av og kan bli litt «over-giret» om jeg drikker kaffe da. Mens andre som er litt treige på morgenen og har vanskelig for å komme seg opp av sengen, de trenger syren fra kaffen for å starte sitt «batteri». Det er iallefall verdt å prøve ute denne kaffen, om du er en kaffedrikker.

Her er litt om prinsippene for å lage skuddsikker kaffe:

1. Kaffen må være fri for mugg/soppgifter. Og helst også syrenøytral. Viktig da det krever mye grønnt for å beholde riktig syre/basebalanse hvis man drikke vanlig kaffe. En ren kaffe gir også en større klarhet og jevnere energi. Hvor kaffen vokser, hvordan den er tørket, høstet og om den er vasket spiller også inn.  Jeg er veldig overrasket over forskjellen på smak og opplevelsen av energi etter jeg drukket vanlig økologisk kaffe, god kvalitetskaffe og «Bulletproof» kaffe. Bulletproof kaffen er en klar vinner. Den må kvernes rett før den lages, da kaffe starter å bli harsk etter kort tid. Den smaker og gjør godt.

2 Tilsett smør og kokosolje (eller MCT olje). Smøret skal helst være usaltet og fra kuer som kun har blitt foret med gress. Vi har etterhvert begynnt å bruke Ghee fra kuer som har kun spist gress. Ca 80 gr smør pr kaffekopp (1-2 ss) + 1 ss kokosolje/MCT. Ghee kan bestilles her: http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860  . Bruk kode UMA065 for å få litt rabatt. Du kan lage Ghee fra Røros smøret, men det inneholder litt mye salt. Vanlig smør er ikke optimalt, da du får i deg dårlig for som kuene har fått (soya, hvete etc etc). Mange melkeintollerante kan bruke bruke ghee, da det inneholder lite laktose og kasein.  Mengden på kokosolje justeres etterhvert. Begynn med max 1 ss pr kopp.

Fettet buffrer koffeinet og sørger for et jevnt opptak og energihevning, samtidig som det gir energi til hjernen og kroppen. Starter du dagen med en skuddsikker kaffe kan du være i ketose i timesvis og ha et stabilt blodsukker allerede fra morgenen. Og man fungerer mye bedre mentalt. I tillegg får man i seg veldig mye antioksidanter og forbrenner fett bedre.

Man trenger å venne seg til gradvis mer kokos eller MCT olje i kaffen. Ellers kan man få litt diare.
Bulletproff kaffe

Les mer om Bulletproof diett og den eksakte oppskriften her: http://www.bulletproofexec.com/category/coffee-2/

I Norge selges et utvalg av produktene her: http://www.nyta.no. Du kan også finne informasjon om hvor i Oslo du kan kjøpe kaffe av høy kvalitet på denne hjemmesiden.

Nyt en litt sunnere kaffe 🙂 eller en spennende bringebærdrikk…og ha ekstra energi hele dagen.  Nam!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: