RSS Feed

Bokhvete og mandelyoghurt med skogsbær

Posted on

Dette er en yoghurt som fyller på med probiotika og næring. Det er helt klart min frokost favoritt. Mmm …

SKogsbæryoghurt

Et glass av denne gir langvarig energi og kraft. Den styrker immunforsvaret og tarmfloraen. Jeg synes også den er supergod og jeg kan kjenne at den gjør godt. Siden den er tilsatt Probiform probiotika, så har den MYE gode bakterier og urbakterier.  Og gir tarmfloaen et skikkelig løft.  Jeg har fått tilbakemeldinger om at enkelte synes smaken er litt uvant. Men de fleste elsker den.  Prøv den ut og fortell meg hva du synes 🙂 Noen enkle justering i hva du søter med eller har i for å gjøre den tykk, kan tilpasse den til din smak. Les mer om dette nedenfor.

Her er oppskriften:

5,5 dl bløtlagt eller spiret bokhvete

400 gr skogsbær eller andre typer bær

1/2 dl kokossukker eller litt honning

1 ml havsalt

1 ml vanilje

1 liter mandelmelk til drikke yogurt ELLER

1/2 liter mandelmelk til tykk yogurt (2,5 dl mandler til 1 liter vann)

4 ss probiform probiotika

Søtning. Jeg bruker Sweetleaf Stevia med vanilje (finnes i nesten alle helskostbutikker) og xylitol (bjørkesøt). Smak deg frem. Det er også mulig å bruke honning, daddler kokossukker eller andre søtningsmidler du foretrekker. De gode bakteriene må ha noe søtt for å fermentere og vil spise opp en del av dette (varierer etter hvor lenge den står)

Mandelmelken kan byttes ut med kokosmelk. Det gjør at den blir ekstra kremete og er min favoritt. Bruk da en boks kokosmelk til denne porsjonen. Du kan enten lage en drikke yoghurt med 1 liter væske eller en tykk yoghurt som må spises med skje, dersom du tilfører kun 1/2 liter.

Fremgangsmåte: Bløtlegg bokhveten i minimum en halv time og skyll den godt (viktig). Den kan også spires over flere dager. Lag mandelmelk i en blender med en nøttemelkpose (2,5 dl mandler til 1 liter vann) eller tilsett kokosmelk. Alt sammen blandes i en blender.  Smak til med det søte til slutt. Hell det over i en glasskrukke. La den stå med et lokk som ikke er lukket helt i romtempratur i ca 1-3 døgn. Blant annet romtempraturen, hvor mye sukkerstoffer som er i yoghurten og bakteriene i rommet vil påvirke hvor raskt fermenteringen foregår. Hjemme hos meg er den ofte perfekt etter 2 døgn. Da setter jeg den i kjøleskapet og den holder seg i 1-2 døgn (fermenteringsprosessen går saktere når det er kaldt).

Bokhvete inneholder ikke gluten, og er ikke et korn engang, men frøet til en urt. Inneholder mye proteiner. Kan erstates med hirseflak, frø eller nøtter.

Probiform probiotika kan bestilles av meg her: madhumavi@gmail.com.  Følg med på min blogg i de neste dagene for et juletilbud.

Nyt deg til bedre helse! Mmm….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: