RSS Feed

Rosa fresh bringebærkake

Posted on
Rosa fresh bringebærkake

Bringebær & rødbetekake

Mmm… denne kaker er super god – og har blitt veldig populær ! Jeg elsker den rosa fargen 🙂

Her er oppskriften:

Bunnen:

8 dl mandler

litt salt

1,5 dl kokosolje

2 ss lucuma

Søtning, her: 3 p vaniljestevia, 3 ss xylitol, 1 dl kokossukker

Midten:

400 gr bringebær

2 dl psyllium (hvis finmalt, kun ca 1,5 dl)

1,5 ss sitronsaft

2 ss chiafrø (ikke bløtlagte)

litt salt

Søtning, her:

60 ml honning, 4 ss xylitol, ev litt stevia

Rosa krem:

500 ml cashew

2 ml vanilje (eller vaniljestevia)

litt salt

3 ss sitronsaft

4 ss rødbetesaft

2 dl vann

5 ss kokosolje, smeltet

1 dl kakaosmør, smeltet

Søtning, her: 4 p clear stevia, 2 p vaniljestevia, 5 ss xylitol, 6 ss honning

Bringebærkake nærbilde

Fremgangsmåte:

Bunnen: Kjør nøtter i en tørr kjøkkenmaskin. Bland i resten. Press det i en kakeform, 26 eller 28 cm.

Midten: Kan lages i high speed blender eller kjøkkenmaskin. Smelt eller halvsmelt bringebær. Kjøres sammen med resten, med unntak av psyllium husk/fiber husk som må tilsettes til slutt. Her brukes det chia frø som ikke er bløtlagte for at de skal trekke til seg væske fra bærene og skape mer fasthet (og tilsette mer gode fettsyrer og antioksidanter til kaken). Det er forskjell på ulike typer fiber husk, så prøv deg frem for ikke å ha i for mye. Det kan gi en rar smak/konsistens. Når du har hatt den i vil kremen stivne litt, så det er lurt å smøre den raskt over bunnen.

Rosa krem: Denne blir mest kremete i en vitamix/high speed blender, da kan du ha alt i samtidig med unntak av kakaosmør & kokosoljen som blendes i til slutt. Blend til alt har blitt helt smooth før du tilsetter oljene (kakaosmør og kokosolje). Dersom du har en kjøkkenmaskin, så kjører du nøttene i en tørr kjøkkenmaskin til de er finmalt. Og gjør som nevnt ovenfor. Helles over de to andre lagene.

Denne kaken må stå i kjøleskap i ca 2 timer eller 1 time i fryseren før den kan sereveres. Den freshe rosa fargen vekker oppsikt. (Den ser enda finere ut enn på bildene)

Du kan selvfølgelig bruke andre søtningsmidler enn jeg. Personlig foretrekker jeg lav glykemiske kaker (da føler jeg meg best etterpå), men bruker litt honning/daddler for å gjøre de ekstra gode. Og for å skape en smak som alle liker. Bruker du for eksempel bare stevia vil 80% synes det smaker alt for spesielt.  Jeg har kommet frem til kombinasjoner som jeg synes gir god smak og tekstur. Men du kan velge å bruke ett eller to søtningsmidler som du foretrekker. Prøv deg frem 😉

Mmm …..

 

Reklamer

5 responses »

  1. Gunvor Leirbukt

    Fantastisk kake!

    Svar
  2. Denne ser helt fantastisk ut! Gleder meg til å prøve.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: