RSS Feed

Grønnkålchips med «ost» og spirulina

Posted on

Dette er mye bedre enn potetgull! Og veldig næringsrikt. En av mine favorittter:)

Grønnkålcips

7 dl cashew

2 dl mandler

5 dl vann

4 små hele hvitløk

2 ss salt

2 dl nutritional yeast

110 ml sitronsaft

2,5 ss spirulina crunsh eller 2 ss spirulina pulver

50 ml honning

3 ml chili

1 liten gul løk

Kjør først cashewnøttene i en tørr kjøkkenmaskin, slik at de er helt finmalte. Ha i resten. Da det er ulikt hvor mye spirulinaen smaker, så er det lurt å prøve seg litt frem, slik at den blir sånn du liker den. Vask ca. 2 pk med grønnkål (her kan du justere hvor tykk marinade du ønsker ved å bruke mer eller mindre grønnkål. I denne oppskriften er den tykt marinert) og riv i  passende biter. Rist vannet godt av, ev. tørk de litt. Mariner grønnkålen så i kremen og legg det utover på et «teflex sheet». Pass på at de ikke ligger oppå hverandre.  Tørkes i dehydrator på 41 grader i ca 24 timer eller til de er HELT tørre. Legg de over på risten når dehydreringen er midtveis. Mmm

Grønnkålchips spirulina

Reklamer

4 responses »

  1. dette skal prøves!!!

    Svar
    • Hei Jeanette. Beklager at det ikke har svart før. Er litt i ammetåka noen ganger 🙂 Et teflex sheet er et glatt og mykt plast lag til å legge over dehydrator brettet når man tørker noe som er tyntflytende eller kan falle igjennom. Lykke til !

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: