RSS Feed

Deilig lakrisis

Posted on

Denne isen er helt nydelig – og lav glykemisk. Jeg hadde raw kafè under Permakulturfestivalen  i Hurdal i sommer.  Det var hektisk og veldig gøy. Isen var noe av det mest populær på menyen. Det var flere som booket is til neste dag, for å sikre seg i tilfelle vi kom til å gå tom.  😉 Det var en helt nydelig festival med veldig viktig inspirasjon. Jeg lovet flere av deltakerne å legge ut oppskriften på isen, så versågod 😉

lakrisis2

Isen kan lages både som is på pinne, fryses ned i en boks og spises som kuleis eller lages i iskremmaskin.  Den blir meget kremet og luftig med iskremmaskin, men også utrolig kremet uten.  Jeg har også laget sjokolade varianter av denne. Den med sjokoladebiter ble helt klart vanvittig god. Nyt sommerens sunneste is ….;)

4 dl mandelmelk eller 1 bx kokosmelk (4 dl) (den blir mest kremete med kokosmelk. Blir da ikke helt raw food, men er fortsatt veldig sunt. Du kan ev lage din egen kokosmelk av ung kokosnøtt ved å blende kjøtt og vann )

3 ss kokosolje, smeltet

klype salt

1/2 dl mandler

4 ss xylitol

3,5 ss kokossukker

9 ml clear stevia fra sweet leaf

17 ml lakris ekstrakt pulver

Du kan selvsagt bruke andre søtningsmiddler som honning, daddler eller annet. Is blir alltid mindre søt når den fryses ned, så lag den litt søtere enn du vanligvis foretrekker. Jeg bruker her lakrisekstrakpulver fra Urtekram som er min favoritt. Bruker du lakrispulver eller et annet merke, så må du trolig forandre på mengden i oppskriften og smake til. Kjøres i blender til alt er finmalt og fryses. Lurt å lage dobbel porsjon!

lakrisisMmm

Reklamer

4 responses »

 1. Tusen takk, skal prøves! 🙂 Mener å huske du nevnte at du også kunne legge ut oppskrift på kaken du lagde på raw food workshopen, kan dette la seg gjøre?

  Svar
 2. Det ser meget godt ut, Chef! 🙂 Skal proeve oppskriften din. For aa unngaa mandelbiter jeg har brukt hvit mandelsmoer foer, aldri brukt kokosmelk men kokosfloete… Det blir goey! 🙂

  Svar
  • Ja, det er fint å bruke mandelsmør, men vita mixen får det ganske «smooth». Men for de som ikke har en high speed blender er mandelsmør et must. Økologisk kokosfløte er desverre ikke å få tak i her i Norge (så vidt jeg vet) 😉 Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: