RSS Feed

Grønn, flytende frokost med ville vekster

Posted on

Green smoothie…. er den beste frokosten til en ammende mor (og for de fleste andre også). Min nydelig datter, Flora har nå blitt 8 måneder, og ammer fortsatt mye. Noen ganger føler jeg meg slapp og litt «næringstom» uten å være sulten. Det er så herlig å være mamma, men søvnmangel og amming gjør at mange småbarnsmødre er slitne. Det er så viktig å prioritere å ta godt vare på seg selv!  Når jeg drikker min morgenjuice så kan jeg kjenne at jeg klarner opp og får mer energi på et øyeblikk. Dette gjelder sikkert også for alle som har næringsmangel, noe som gjelder mange i dag. Og juice kan smake godt også!

Dessuten er denne «super-greensen» gratis! Og spesielt tilpasset oss som bor her i Norge. Hver morgen går jeg ut (med Flora i bæreselen på ryggen- det er en god start på dagen!) og plukker skvallerkål, brennesle og løvetannblader i hagen og i området rundt der vi bor.  Mengden jeg har i en juice til meg, kan du se på bildet nedenfor. Grunnen til at jeg ikke har mer i, er at ammende mødre skal være litt forsiktige med å skape detox reaksjoner, da noen av giftstoffene som kroppen gir slipp på kan komme ut i melken. Så du som ikke ammer kan kanskje ha i mye mer.

Det kan lønne seg å lese seg opp litt på ville vekster eller å gå på et kurs for å lære mer. Jeg har lest en del her http://www.rolv.no. For det er ikke alle ville vekster som bør spises/drikkes av alle eller hver dag. Skvallerkål skal ammende være litt forsiktige med, så jeg drikker det bare innimellom i begrensede mengder.

IMG_1139

I tillegg til ville vekster består  juicen min består av:

2 granny smith epler ( endelig kan man få tak i økologiske noen steder)

1 agurk

2 hjertesalat

1/3 brokkoli

1/3 stangselleribunt

ingefær etter smak

Juice er en genial måte å få i seg mye næring på, på rask tid, og uten at kroppen bruker noe av energien på fordøyelsesprosessen. Og det er så godt!!!  Og gir energi og overskudd til både meg og Flora. ❤

Flora og mamma

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: