RSS Feed

Raw mokkakake

Posted on

Lær å lage denne deilige 3 lags espresso- sjokoladekaken som stimulerer sansene !! Hvert av lagene har ulik konsistens. Bunnen er en fast sjokolade-mandelbunn, midten er kremet espresso & mørk sjokolade og toppen er fastere & av lys sjokolade. Avokado i det midterste laget er med på å lage den super kremete konsistensen.

Jeg bruker for tiden mest honning og stevia som søtning i mine oppskrifter. Har gått litt bort fra å bruke så mye daddler, da de har høy GI og rett og slett ikke er så sunne. Jeg bruker Forevers flytende, mørke, fjellhonning fra Spania,  synes den er best på smak og kvalitet (kan bestilles hos meg). Jeg bruker også en god del stevia i denne oppskriften, fra  Sweetleaf  med vanilje og sjokoladesmak. Denne stevia har begynnt å bli tilgjengelig i helsekostbutikker i Oslo, iallefall på Røtter.  Den er avbitret, dvs har en rundere smak. Og null påvirkning på blodsukkeret. Andre typer stevia og søtningsmiddler kan selvfølgelig benyttes i oppskriften. Jeg bestiller den og mye av min superfood på   på http://www.iherb.com (mye billigere).Hvis du bestiller på http://www.iherb.com og bruker denne koden UMA065, så vil du få 5$ rabatt på din første bestilling.

Tips: Om du ikke orker eller har tid til å lage hele kaken, så kan du lage det midterste (espresso-sjokolade) laget, og servere det i et stettglass. Ev. toppet med en cashew vaniljekrem mmmmm…..det blir nesten som en tiramisumousse….

Lag 1 :mandel-sjokoladebunn

500 gr mandler

145 ml kakaopulver

4 fiken

1 dl honning

1 pipette vaniljestevia

1 dl kokosolje

1 ml havsalt

4 daddler

Kjør nøttene i kjøkkenmaskinenførst til ønsket konsistens og tilsett kokosoljen (som du har smeltet i forkant) or resten av ingrediensene. Press bunnen godt sammen i kakeformen.

Lag 2: Kremet espresso-sjokolade

4,5 dl cashew

1 pipette vanilje stevia

1/2 avokado

230 ml kakaopulver

11 daddler

280 ml sterk espressokaffe (smakes til)

1,5 pipette sjokolade stevia

165 ml honning

litt havsalt

1,5 dl kakaosmør

Litt vann til ønsket konsistens (til kjøkkenmaskinen/blenderen går lett rundt)

Kjør først nøttene i en kjøkkenmaskin til de er veldig finmalte (som et cashew mel). Viktig at kjøkkenmaskinen er vasket og tørket imellom lagene for at nøttene skal bli finmalt nok. Tilsett alle ingredienser med unntak av kakaosmøret (som du smelter). Smak til med espressoen, det er individuelt hvor sterkt vi liker kaken og hvor sterk espressoen er.  Tilsett kakaosmøret til slutt. Sett kaken i kjøleskapet mens du tilbreder det siste laget.

Lag 3: Lys sjokolade

4 dl cashew

1 dl kokosmelk

3/4 dl kakaopulver

0,5 dl honning

litt vann til ønsket konsistens

litt havsalt

2 pipette sjokolade stevia

2 dl kakaosmør

Mal nøtter i kjøkkenmaskinen til de er finmalte. Tilsett alle ingredienser med unntak av kakaosmøret (som selvfølgelig er smeltet). Jeg brukte kokosmelk her for å få sjokoladelaget lysere. Kokosmelken er ikke rå, den kan erstattes med vann eller du kan lage din egen kokosmelk ved å kjøpe en hel ung/grønn kokosnøtt (på Asiatisk grønnsaksbutikker i Oslo sentrum) og blande vannet og kjøttet i en god blender. Kakaosmøret tilsettes tilslutt. Blandingen helles over resten av kaken. Kaken bør stå kjølig i minst 2 timer. Hvis du har dårlig tid kan du sette den i fryseren i litt under en time.

Mmmmm denne kaken ble veldig god. Jeg laget denne kaken for første gang til en fest. Den ble godt motatt! Se mine venner Krisine, Julia, Stian (min kjæreste) og Øystein i ekstatisk nytelse 😉

Reklamer

6 responses »

 1. Mmm, ser nydelig ut. Dette må jeg prøve, ut og kjøpe fiken og mere dadler (det er jo fortsatt en del dadler i oppskriften, finnes det noe alternativ som gir lignende resultat?)

  Svar
  • Hei 😉 Jeg brukte noen dadler i oppskriften, men kun en brøkdel av hva jeg hadde brukt med dadler som hovedsøtningsmiddel. Dadlene kan byttes ut med yaconrot (sirupen er ikke lov i Norge for øyeblikket, men pulver er i salg i butikk), honning, stevia eller annen tørket frukt. En del mennesker liker ikke smaken av stevia, så derfor er det ofte lurt å kombinere stevia med et eller flere andre søtningsmiddler.

   Svar
 2. Yacon er nå godkjent av Mattilsynet.
  Med vennlig hilsen
  Lena Mutlak

  Svar
  • Hei Lena
   Det var gode nyheter!! Min favoritt kombinasjon av søtningsmiddler er stevia (GI =0) og yacon rot sirup(GI=3). En litt dyr kombinasjon til en hel kake dersom man liker det veldig søtt (eller man ikke er veldig glad i stevia, slik som jeg er) men veldig godt, og helt klart den sunneste kombinasjonen jeg kjenner til.

   Svar
 3. Silja Høvin

  Denne kaken ser herlig ut. Gleder meg til å prøve. Tusen takk for inspirasjon Madhu 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: