RSS Feed

Syltet agurk med probiotika

Posted on

Dette er raw food på det sunneste! Smakfullt og en fantastisk måte å få i oss
probiotika på.  Disse fermenterte agurkene inneholder ikke sukker, slik som sylteagurker vanligvis gjør, og de smaker minst like godt. De er fulle av gode, immunstyrkende bakterier og har et bredt spekter av probiotika siden det er brukt Probiform, som er den mest kraftfulle probiotikaen på markedet. Undersøkelser viser at gravide som spiser probiotika og fermentert mat kan få barn med bedre immunforsvar.

Les gjerne mer om probiotika & Probiform i innlegg om immunforsvar & probiotika. Annen probiotika kan også brukes i denne oppskriften.

Fremgangsmåte:

Finn glasskrukker med lokk, steriliser de i kokende vann

Skjær agurker i litt tykke skiver. Denne oppskriften er til 2 store agurker.

8 stk Laubergblader

Litt frisk dill

2-3 ss sort hel pepper

Fyll glasskrukkene med agurk og legg urter og krydder innimellom. Legg agurkskivene så tett du kan.

Lag en blanding av:         

Vann med 2 % havsalt og 1,5 ss Probiform. Helles over agurker og urter/krydder.

All agurk skal være dekke av væske. Krukkene skal lukkes med lokk og sylte agurkene er ferdige etter ca. 7-10 dager i romtempratur. Sett de så i kjøleskapet. Smak på de underveis, det kan variere litt når det er ferdige. De har laaaang holdbarhetstid, kan stå i flere år!

Det er mulig å sylte alle grønnsaker. Gresskar og løk er også en god kombinasjon. Den smakte jeg da jeg nylig var på besøk på Risâter Herrgård i Sverige. Der fikk jeg mye inspirasjon fra Dan og Johan på hvordan man kan lage den sunneste fermenterte maten.  De tilbyr spennede kurs og retreats om blant annet raw food og ville vekster på dette vakre stedet i Sverige, 3,5 timer fra Oslo www.risatersherrgard.se/

Kommer tilbake med gode matkombinasjoner å bruke sylteagurken i når de er ferdige 😉

Reklamer

4 responses »

 1. Interessant. Men hvor får jeg kjøpt probiform? Gratulerer med graviditet! Jeg er også gravid med termin i august. Er det sikkert at det ikke kan være skadelig for gravide å spise probiform? dvs kan det være noen farlige bakterier i den etc, slik som blåmuggost etc

  Svar
  • Hei Nina. Gratulerer med graviditet!! Jeg har termin i midten av oktober ;)) Det er ikke skadelig å drikke probiform når man er gravid, det er som å bruke annen probiotika. Den er laget i laboratorium og er testet nøye. Men jeg bruker litt mindre doser enn normalt. Ca det halve av anbefalt dose. Jeg selger Probiform, det finnes også flere forhandlere i Norge. Jeg kan enten sende den til deg, eller vi kan møtes et sted i Oslo. Lykke til!

   Svar
 2. Hei!
  Jeg lurer på om man kan bruke andre melkesyrebakterier istedenfor probiform? jeg tenker på de «vanlige» kapslene man får kjøpt i helsekost. Evnt hvor mye man må bruke?
  Også lurer jeg på om du lager det saltvannet selv og eventuelt tips til hvordan jeg vet hvor mye to prosent er?

  Svar
  • Hei Irene. Beklager veldig sent svar. Jeg har blitt mamma og er nå akkurat ferdig med min permisjon 😉 Du kan helt klart bruke annen probiotika og du kan til og med unnlate å bruke probiotika. Fordelen med probiotika er at man er mer sikret på at fermenteringen blir vellykket, slik at det ikke blir overvekst av «dårlige» bakterier (det råtner) + at det vil gi et bredere spekter av gode bakterier + at prosessen går raskere. Saltvannet blander du selv. Til en liter vann blir det ca. 20 ml (det samme som 4 ts) salt. Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: